Home > Dialog and Advocacy > Conference & Webinar > ILHAM TOHTI ENSTİTÜSÜ VİDEO KONFERANSI: Prof. İham Tohti’nin Çin’de ömür boyu hapis cezasının altıncı yıl dönümü anısına

Prof. İham Tohti’nin Çin’de ömür boyu hapis cezasının altıncı yıl dönümü anısına

İlham Tohti Enstitüsünün Video-Konferansına hoşgeldiniz. 

Sayın hanımefendiler, beyefendiler,

Bugün 23 Eylül, Uygurlar’ın vicdanı ve sesi olan Prof. İlham Tohti‘in müebbet hapse mahkum edilişinin 6. yıldönümü olduğu gibi, zalim Çin yönetiminin Uygurları soykırımına başlamalarının da altıncı yılıdır. 

Bu vesileyle İlham Tohti Enstitüsü, Uygurca, Türkçe, İngilizce ve Almanca olmak üzere dört dilde Video-konferansa düzenliyerek, hem İlham Tohti‘in, hemde Çin‘in soykırım politikasina maruz kalan halkımızın sesi olmaya ve dünya kamuoyunu bu katliama seyirci kalmadan aktif rol almaya çağırmaktadır. 

Bu konferansta dünyanın çesitli ülkelerinden akademisyenler, siyasetçiler, insan hakları savunuculari ve Ilham Tohti‘un talebeleri olmak üzere 20 üzerinde kişi sunum yapacaklardır.

Panelistler video-konferansta İlham Tohti‘in mücadelesi, halkının kurtuluşu icin yaptığı çalışma ve araştırmalar üzerine sunum yapacaklardır. Doğu Türkistan’daki güncel durum hakkında sizleri bilgilendirerek , bu meselenin çözüm yolları üzerinde duracaklardır. 

Heppinizi konfransa davet eder, bu haklı davamızda bizleri yalniz bırakmanızı saygılarımızla rica ederiz.

Bu vesileyle senelerden beri bizi her açıdan destekleyen kardeşlerimize, konuklarımıza ve bu konferansın hazırlanmasında emegi gecen herkese İlham Tohti enstitüsü olarak, bir kez daha teşekkür ve şükranlarımızı sunariz.

Lütfen siz de katılın: ZOOM
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_AUw2AIziSo2cEtUEzcFJyA
Webinar ID: 838 4993 8895


İlham Tohti Enstitüsü

Translate »